woensdag 20 december 2017

Appel blauwe bes muffins

Het verschil tussen een cupcake en een muffin zit 'm in de hoeveelheid suiker en roomboter die in een cupcake zit! In een muffin zit minder suiker en zonnebloemolie in plaats van roomboter. Al met al qua calorietjes dus een beter alternatief om een muffin te pakken.

Nodig:
1 banaan
50 gram dadels
50 ml zonnebloemolie
50 gram amandelmeel
2 eieren
50 gram lichte basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
50 ml melk
1 theelepel koekkruiden
1 kleine appel
75 gram blauwe bessen
15 gram greinsuiker

Meng het bakmeel met de gemalen amandelen en de koekkruiden. In een hoge beker doe je stukjes banaan, in stukjes gesneden dadel en de zonnebloemolie. Pureer dit met de staafmixer. In een beslagkom mix je de eieren met de lichte basterdsuiker los. Voeg hier de banaan dadel puree aan toe en mix nog eens. Doe de melk erbij en mixen weer. Nu doe je beetje bij beetje het meel erdoor. Het beslag is qua mix werk nu klaar. Schil de appel en snij in kleine stukjes. Spatel de blauwe besjes en de appelstukjes door het beslag. In een muffin bakvorm doe je 12 papieren bakvormpjes. Warm de oven voor op 200 graden. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes. Strooi de greinsuiker erover. Deze muffins moet je 25 minuten bakken in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten