In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
vrijdag 29 december 2017
Italiaanse hartige broodjes
Nodig:
225 gram witte broodmix
140 ml warm water
15 gram roomboter
50 gram hamblokjes
10 gram pijnboompitten
1 eetlepel verse peterselie
25 gram zongedroogde tomaat
10 gram mosterd
1,5 eetlepel olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
50 gram geraspte kaas
Wat maanzaad
Beetje bloem
Zin in een lekker broodje? Aan de slag dan! In een mengkom doe je de broodmix, het warme water en de roomboter. Met de deeghaken in de mixer ga je het brooddeeg kneden. Als het niet helemaal een samenhangend deeg wordt, ga je over tot met de hand kneden. Na een paar minuten doe je het bolletje deeg in een schone kom. Dek af met een vochtige theedoek en zet het op een warme plek om te rijzen. Laat het deeg 45 minuten rijzen. Ondertussen kun je de hamblokjes in kleine stukjes snijden en tevens de zongedroogde tomaat. Knip de verse peterselie in kleine stukjes. In een kommetje meng je de mosterd en de olijfolie. Als het deeg gerezen is, dan strooi je wat bloem op je aanrecht en rol je het deeg uit tot een rechthoekige lap. Het deeg mag ongeveer een cm dik zijn. Met een kwastje bestrijk je nu het deeg met de mosterd olie mix. Strooi hier de hamblokjes, peterselie, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en Italiaanse kruiden over. Ook ongeveer 30 gram van de kaas verdeel je hierover. Rol het deeg nu mooi strak op. Op een bakplaat leg je bakpapier. Snij plakjes van 1,5 cm en leg deze op het bakpapier. Strooi er nog wat van de kaas over en ook wat maanzaad. Nu moet er nog een rondje rijzen aan te pas komen. Dus die theedoek gaat er weer over en liefst op een warme plek. Warm de oven voor op 200 graden. Deze broodjes bak je in 15 minuten klaar. Lekker bij een soepje of als je eens iets extra lekkers wil bij je lunch...
Labels:
brood,
geraspte kaas,
ham,
italiaans,
italiaanse kruiden,
lunch,
mosterd,
olijfolie,
peterselie,
pijnboompitten,
tomaat
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten