donderdag 1 oktober 2015

Zoete nootjes


Dit recept ontstond doordat ik op zoek was naar een extraatje voor mijn ijs. Deze zoete nootjes zijn hiervoor een geschikte topping. Maar ze zijn ook lekker om gewoon zo weg te knabbelen! De oven voor laten verwarmen op 160 graden. De amandelen overgieten met heet water. Een paar minuten laten weken, dan afgieten en in koud water leggen. De schilletjes gaan er dan redelijk eenvoudig af. De amandelen afdrogen. Het eiwit stijfkloppen. De suiker, alle kruiden en de gembersiroop erdoorheen roeren. De hazelnoten en de amandelen in het eiwitmengsel leggen. Op een bakplaat met bakpapier de noten uitspreiden. Je houdt misschien wat van het eiwit over, dat gebruik je verder niet. Maar het zal afhangen van hoe stijf je eiwit geklopt is en hoe groot je ei was ;-). In totaal een kwartiertje in de oven laten roosteren. Halverwege de tijd een beetje los maken en opnieuw verspreiden met een vork. Door de suiker is het gevaar dat het anders een grote zoete meganoot wordt. En dat is niet zo charmant als borrelhapje of topping. Op een schoon bakpapier of stuk keukenpapier laten drogen op een rooster. Opnieuw sommige nootjes losmaken van elkaar. Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen