maandag 28 maart 2016

Pittenmix broodje


Dit recept is voor een klein broodje. In een mengkom doe je de tarwemeel (volkoren),het halve zakje gist, het lauwwarme water, zout (ik vind het best lastig om genoeg zout erin te doen, vaak heb ik toch iets te weinig....tegelijk doet het me beseffen hoeveel zout er normaal gesproken in brood zit!) en de walnootolie. Kneed het deeg mooi tot een soepele bal. Eventueel kun je wat water extra gebruiken als je deeg te stug is of juist wat bloem als je deeg te plakkerig is. Nu moet je het deeg laten rijzen in een schone kom onder een schone doek op een warme plek. Laat het een uurtje rijzen. Hierna kneed je de pittenmix door het deeg. In de pittenmix van de Jumbo zitten pijnboompitten, zonnebloempitten en pompoenpitten. Vet een cake of broodvorm in met wat boter. Maak een lap van je deeg met je handen, dat hoeft niet met een deegroller. Rol de zijkanten naar binnen zodat je bovenkant mooi glad is. Doe dit in je cakevorm. Nu laat je je broodje nog een half uur rijzen onder een theedoek. De oven verwarm je voor op 200 graden. Voor het de oven ingaat, bestrijk je het broodje met een kwastje met melk en bestrooi je het met sesamzaadjes. Bakken tussen 25 tot 30 minuten en je broodje is klaar. Lekker zo'n verse snee brood met een plakje kaas....eet je brood snel op, het gaat wel vlot achteruit qua smaak....je gebruikt nu eenmaal geen conserveermiddelen vandaar...Vers is het op zijn lekkerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen