zondag 1 mei 2016

Pizza molto formaggio

Dit is een recept voor een vegetarische pizza. Met heel veel kaas. De naam zegt het al. Mocht je nu toch grote vleesliefhebbers hebben, kun je op simpele wijze wat parmaham toevoegen als de pizza al gebakken is.
Maar daarover later meer....
De ingrediënten:
1 pak pizzadeeg
1 pakje tomato frito
1 eetlepel bruschetta kruiden
1 theelepel Italiaanse kruiden
5 Roma cherry tomaatjes
1 bosuitje
Beetje puntpaprika
Wat Italiaans zeezout
2 eetlepels fetablokjes
2 eetlepels boursin bolletjes
Halve bol mozzarella
Zakje Parrano kaas (100 gram)
50 gram geraspte 30+ kaas
1,5 eetlepel kruidenolie
Optioneel:
2 eetlepels pijnboompitten
Handje rucola
Wat plakjes parmaham

Ik gebruikte heerlijk simpel pizzadeeg wat al op het bakpapier zit, dus dat hoef je alleen maar op de bakplaat uit te rollen en hier en daar wat te fatsoeneren. De oven voorverwarmen op 220 graden. Verdeel de gezeefde tomaten (tomato frito) over het deeg met een lepel. Strooi hierover de bruschetta kruiden, de Italiaanse kruiden en het zeezout. Snij de Roma tomaatjes in plakjes en verdeel over de pizza. Het bosuitje in plakjes snijden en wassen en verdelen. Zo ook de puntpaprika. Nu ga je aan de slag met de afdeling 'kaas'. Snij van de mozzarella dunne plakjes. Nu kun je ervoor kiezen om aparte vakjes te maken met verschillende kaassoorten of alles door elkaar te mixen. Ik deed het laatste. Dus fetablokjes, boursin bolletjes, mozzarella en de geraspte kazen als laatste erover. Nu wat besprenkelen met kruidenolie. Deze pizza molto formaggio gaat nu de oven in. Bij ons was de pizza gereed met 16 minuten.
Je hebt nu een smakelijke vegetarische pizza. Je kunt de pijnboompitten kort roosteren, wat parmaham in stukjes en rucola erbij serveren. Dit kun je naar smaak erover strooien. Kan handig zijn als anderen liever toch wat vlees bij de pizza lusten. Uiteraard kun je dat anders oplossen, maar dit vond ik ook wel jolig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten