zondag 19 juni 2016

Kip kerrie met ananas


Kip kerrie zonder een pakje. Ik vind het leuk als ik zonder kant en klaar pakje iets lekkers kan fabriceren. Als jij dat ook leuk vindt, dan is dit een mooi recept voor jou!

Nodig voor 4 personen:
450 gram kipfilet
1 eetlepel kipkruiden
2 eetlepels ketjap manis
2 tenen knoflook
100 gram champignons
3 bosuitjes
Halve paprika
1 eetlepel kerrie
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel chili woksaus
Kwart theelepel chilipoeder
Beetje sweet chili
Halve liter kippenbouillon
3 eetlepels bloem
150 gram verse ananas stukjes
2 eetlepels rozijnen
50 ml kookroom light
Beetje vloeibare boter

Snij of knip de kipfilet in stukjes. Doe de kipkruiden erover. Zo ook de ketjap en de geperste knoflook. Schep het om met een lepel en laat even marineren. Ondertussen snij je de champignons, paprika en bosui in stukjes. Zo nodig kun je de verse ananas stukjes ook nog wat kleiner snijden. In een wokpan doe je wat vloeibare boter. Bak hierin de kip. Doe de champignons, paprika en bosui erbij en roer om. Kook ondertussen met je waterkoker een halve liter water en doe dit in een schenkkan. Doe hier een tablet kippenbouillon in. Breng de kip en groente verder op smaak met de kerrie, kurkuma, de sweet chili en het chilipoeder. Nu gaat de bloem erbij. Goed om blijven roeren, na een paar minuten doe je beetje bij beetje de bouillon erin. Steeds lekker roeren zodat je geen klontjes krijgt. Laat zachtjes koken. De woksaus mag erbij samen met de rozijnen en de ananas. Nu als laatste de kookroom erdoor mengen en klaar is je heerlijk pittige kip kerrie! Natuurlijk lekker met rijst, dat kan niet missen...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen