zondag 4 september 2016

Courgette tomatensoep

Tijd voor soep! Uit de moestuin rollen ineens flinke courgettes en aardig wat roma tomaten. Dus een beetje mix & match...

Nodig:
500 gram roma tomaten
750 gram courgette
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel zongedroogde tomaat
Vloeibare boter
Halve liter runderbouillon
1 eetlepel bruschetta kruiden
1 theelepel Italiaanse kruiden
100 ml witte wijn (droog)
50 ml kookroom light
200 gram soepballetjes
Paprikapoeder, peper en Italiaans zeezout

Was en snij de tomaten en de courgette in stukjes. Schil de ui en snij in stukjes. Doe in een ruime pan wat vloeibare boter. Fruit hierin de ui. Voeg de tomatenpuree toe. Goed roeren. Pers de knoflook erbij en doe de gesneden tomaten en courgette erbij. Kook water om een tablet runderbouillon in op te lossen. Breng de groente om smaak met de bruschetta en Italiaanse kruiden. De zongedroogde tomaat erin. Voeg de bouillon toe, net als de witte wijn. Laat een kwartier zacht koken. Als je groente voldoende zacht lijken, kun je met de staafmixer de soep glad maken. Anders gewoon wat langer laten pruttelen. Als je soepje mooi glad is, mag de kookroom erdoor. Breng de soep op smaak met de kruiden. Bak de soepballetjes in wat boter in een koekenpannetje. Doe ze door de soep als ze klaar zijn. Heb je teveel soep? Je kunt het prima invriezen! Altijd fijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen