dinsdag 27 september 2016

Kaneelbroodreepjes

Ik word altijd erg blij van recepten waarbij je restjes kunt gebruiken. Ik hou niet van het verspillen van eten. Dus ging ik iets verzinnen toen ik een lunch had verzorgd met sandwiches. Want dan heb je nu eenmaal korstjes brood over. Je kunt er geweldige croutons van maken, maar deze kaneelbroodreepjes of breadsticks zijn ook heel erg lekker.

Nodig:
150 gram restjes/ korstjes/ reepjes brood (ik gebruikte vooral waldkorn)
50 gram roomboter
30 gram kristalsuiker
1 theelepel kaneel

Snij de korstjes/ reepjes ongeveer in dezelfde dikte. Warm de oven voor op 200 graden. Smelt de roomboter. Meng het brood en de roomboter door elkaar door het door elkaar te husselen. Strooi de suiker en kaneel erover en hussel nog even goed door. Verdeel het over een bakplaat. Wel even bakpapier erop leggen natuurlijk. Met een minuut of 10 is het al klaar en ruikt het heerlijk zoet in huis. Hou tussendoor in de gaten dat het niet te donker wordt. Je kunt eventueel na een minuut of 5 de boel extra omscheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen