vrijdag 10 februari 2017

Bosvruchtenkwark


Nodig voor 2 personen:

100 gram bosvruchten
15 ml rode port
25 gram kristalsuiker
250 gram magere kwark
40 gram schuddebuikjes
2 toefjes slagroom
Chocolaatjes als versiering

In een steelplan doe je de bosvruchten met de port en kristalsuiker. Zachtjes koken, zeker 10 minuten. Dan met de staafmixer pureren. Doe dat in een geschikte hoge beker anders zitten de spetters tot aan je plafond. Geen aanrader. De saus door de zeef doen zodat er geen pitjes meer in zitten. Saus af laten koelen. 2 eetlepels van de saus roer je door de kwark. Maak de schuddebuikjes tot kruimels met een vijzel en stamper. Doe een laagje kruimels in 2 glaasjes. Hou een beetje kruimels over. Hierop gaat de bosvruchtenkwark. Doe hierop een toef slagroom. Verdeel hierover een theelepeltje van de bosvruchtensaus. Strooi wat kruimels als finishing touch. En om het dan helemaal feestelijk te maken een leuk chocolaatje ter decoratie. Simpel. Maar o zo fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen