zaterdag 4 maart 2017

Kip met citroen en knoflook

Ideaal vind ik gerechten die de oven ingaan. Je kunt het van tevoren regelen op je gemak, hebt mooi tijd om bijvoorbeeld nog een salade te maken terwijl het in de oven staat te pruttelen. Je moet er in dit geval alleen rekening mee houden dat de kippendijfilet wel een tijdje in de marinade moeten staan, dat is wel zo lekker.

Nodig:
800 gram kippendijfilets
1 eetlepel kipkruiden

Voor de marinade:
3 eetlepels honing
4 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
1 citroen (zowel rasp als sap)
1 theelepel tijm
Peper en zout

2 rode uien
1 citroen
100 ml witte wijn
3 tenen knoflook
2 eetlepels honing
1 theelepel tijm
Peper en zout
Vloeibare boter

Boen 1 citroen goed schoon met een borsteltje. Rasp de schil en pers de citroen uit. Doe de sap en rasp in een grote kom. Hierbij gaan de 2 tenen geperste knoflook, de 3 eetlepels honing, de 4 eetlepels olijfolie, de theelepel tijm en peper & zout. Roer dit alles goed door elkaar. Bestrooi eerst de kippendijfilets met de kipkruiden. Als ze erg groot zijn, snij ze dan door midden. Dan gaat het in de marinade. Af en toe omscheppen. Laat dit minstens 20 minuten staan en intrekken. Langer is alleen maar goed. Ondertussen kun je de andere citroen boenen en in stukjes snijden. De uien in stukken snijden. De knoflook pellen en door midden snijden. Warm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat vloeibare boter. De gemarineerde kippendijfilets gaan samen met het restant van de marinade in de ovenschaal. Verdeel de ui, knoflook en citroenstukjes over de ovenschaal. Strooi nog wat peper en zout over het geheel, evenals de theelepel tijm. Schenk de wijn erover. Als laatste de 2 eetlepels honing erover. Deze ovenschotel gaat in totaal ongeveer 40 minuten in de oven. Na 25 minuten moet je het geheel wat omscheppen. Heerlijk die frisheid van de citroenen met de kippendijfilets!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen