donderdag 20 april 2017

Appelcake

Ik ben gek op taart en cake. Maar dat hadden jullie vast al in de gaten? Ik vermoed van wel. Dit is ook weer een fijne!

Nodig:
125 gram roomboter
100 gram bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 appels
35 gram rozijnen
1 eetlepel karamelsiroop
1,5 theelepel kaneel
50 gram amandelmeel
50 ml appel peer sap
10 gram greinsuiker
10 gram nougatine
Vloeibare boter

Warm de oven voor op 160 graden. In een mengkom doe je de zachte roomboter en de bruine suiker en vanillesuiker. Mix dit goed door. Dan 1 voor 1 de eitjes erbij in. Zeef de bakmeel erboven. Opnieuw mixen. Het amandelmeel en de kaneel mogen erdoor geschept worden met een spatel, daarna mag het sap erdoor. Laat de rozijnen even weken in de karamelsiroop. Schil en snij de appels in kleine stukjes. Meng de rozijnen en stukjes appel door het beslag. Vet een boterkoekvorm in. Doe het beslag erin en strijk glad met de spatel. Strooi de greinsuiker en nougatine erover. Na 40 minuten in de oven is deze smakelijke appelcake klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen