vrijdag 28 april 2017

Pangasius pie

Eerder postte ik al de kip kerrie pie. Die is heerlijk, maar deze vis pie is ook een succes!

Benodigdheden voor 4:
350 gram pangasius filet
1 tablet visbouillon met 500 ml water
Viskruiden
50 gram roomboter
50 gram bloem
2 eieren
60 gram tuinerwtjes
Halve rode paprika
Scheut kookroom light
4 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel verse dille en bieslook
1 theelepel Zhug
Beetje melk
Sesamzaadjes en zeezout
Vloeibare boter

Snij de pangasius in stukken en wrijf in met viskruiden. Zet een steelpan op met het water en de visbouillon tablet. Breng aan de kook en zodra het kookt doe je de pangasius stukjes erin. Laat een paar minuutjes zachtjes koken en haal dan de vis eruit. Laat deze afkoelen en verdeel dan in kleinere stukjes. Gooi de bouillon niet weg! Kook ondertussen de eieren hard. Als de eieren zijn afgekoeld, snij je deze in stukjes. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Snij de paprika in stukjes. Laat in een pannetje de roomboter smelten en doe hier de bloem bij. Roer goed om en doe er beetje bij beetje de bouillon bij in. Hierin gaan de stukjes paprika, de erwtjes, de vis en de eieren. Snij of knip de verse bieslook en dille. Doe de Zhug en de verse groene kruiden door de visragout. Tot slot een scheutje kookroom erdoor.
Vet 4 1-persoons cocottes in. Dat zijn pannetjes/bakjes die in de oven kunnen (voor wie het niet weet). Verdeel de ragout hierover. Maak de randjes nat met wat water en drapeer hier de bladerdeeg over. Maak zo nodig op maat met een mesje of schaar. Maak in het midden een gaatje zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk het bladerdeeg met wat melk. Strooi hierover sesamzaadjes en zeezout. De oven moet voorverwarmen op 200 graden. Deze pangasius pie moet 20 tot 25 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen