zaterdag 20 mei 2017

Mexicaanse garnalen van de bbq

Deze garnalen staan van tevoren in een kruidige marinade. Wij aten ze van de bbq. Je zou ze ook kunnen bakken in een koekenpannetje.

Nodig:
100 gram cocktailgarnalen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel Mexicaanse kruiden
Sap van halve citroen
2 tenen knoflook
1 theelepel verse koriander
Vloeibare boter

In een kommetje pers je de tenen knoflook uit. Pers de citroen uit en meng dit met de olijfolie en de Mexicaanse kruiden. Pluk wat verse koriander en knip het in kleine stukjes. Roer alles door elkaar. In deze marinade gaan de cocktailgarnalen voor in ieder geval een half uur. Vet een aluminium bakje in met wat boter. Hierin gaan de gemarineerde garnalen. Zet je bakje op het rooster van de bbq. Het hoeft niet lang te garen, het is vrij vlot klaar...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen