dinsdag 30 mei 2017

Oosterse bladerdeegstengels

Dit is een leuk bijgerechtje...voor als je eens wat anders wilt als een stukje stokbrood bijvoorbeeld. Met deze hoeveelheid heb je 6 stengels, maar je kunt natuurlijk meer maken.

Nodig:
2 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei
1 scheut ketjap
Wat kokos
Wat sesamzaadjes
Wat gebakken uitjes
Zeezout
Chilipoeder

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snij met een mesje 6 reepjes per plak. Plak 2 reepjes aan elkaar en leg de reepjes op een stuk bakpapier (wat dan weer ligt op een bakplaat). De oven verwarm je voor op 200 graden. Klop het ei los met een scheut ketjap. Met een kwastje bestrijk je de reepjes bladerdeeg hiermee. Strooi naar smaak kokosrasp, sesamzaadjes en fijngemaakte gebakken uitjes op de reepjes. Maak het af met de chilipoeder en zeezout. Ze gaan voor 15 minuten de oven in. Een lekker stengeltje met een beetje pit!
Je houdt wel wat ei over natuurlijk, daar kun je een omeletje mee bakken bijvoorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen