woensdag 3 mei 2017

Panga van de bbq

Volgende week schijnt het weer mooi weer te worden, dus opnieuw een bbq gerechtje. Eenvoudig maar o zo lekker.

Nodig voor 1 persoon:
Beetje vloeibare boter
175 gram pangasius (ongeveer 1 filet)
Viskruiden
4 cherrytomaatjes
1 eetlepel zongedroogde tomaat
6 groene olijven met piment
1 theelepel kappertjes
Beetje citroensap
Aluminium bakje

Vet een klein aluminium bakje in wat op de bbq kan. Snij de pangasius filet door midden en nog een keer door de helft. Wrijf de vis in met viskruiden. Leg in het bakje. Verdeel de olijven, kappertjes en zongedroogde tomaat in stukjes over de vis. Was de tomaatjes en snij door midden. Verdeel dit ook over je bakje. Besprenkel met wat citroensap. Zet op het rooster van de bbq die natuurlijk al gebruiksklaar is. Ik gok dat het ongeveer klaar is met een kwartier. Maar dat hangt natuurlijk sterk af van hoe goed je vuurtje is, hoe hoog het rooster, enz. Draai de vis af en toe om in het bakje met een tangetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten