donderdag 22 juni 2017

Ananas kokos cheesecake

Dit is een cheesecake met een tropische smaak door de ananas en kokos samen. De frisheid wordt verzorgd door citroenrasp, sap en lemon curd.

Nodig:
175 gram speculaas
75 gram roomboter

500 gram kwark
100 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram bloem
3 eieren
25 gram roomboter
1 citroen (rasp en sap)
250 gram verse ananas
50 gram lemon curd

100 gram bloem
50 gram kristalsuiker
75 gram roomboter
25 gram kokos

In een springvorm doe je bakpapier op de bodem. Vet de springvorm in met een beetje boter. Maak de speculaasjes fijn, bijvoorbeeld met een stamper en vijzel. Smelt de 75 gram roomboter. Mix dit door de fijngemaakte speculaas. Doe dit mengsel in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. In een mengkom doe je de kwark, basterdsuiker en vanillesuiker. Met een garde doorroeren. Meng de eieren er 1 voor 1 door. Boen een citroen schoon en rasp de schil. Pers daarna de citroen uit. Meng dit door het beslag. Zeef de 25 gram bloem door het kwarkbeslag. Smelt de 25 gram roomboter en meng dit goed door de kwark. Dit beslag gaat bovenop de speculaasbodem. Warm de oven voor op 175 graden.
Snij de ananas in smalle stukjes. Vermeng dit goed met de kant en klare lemon curd. Verdeel dit over de kwark. In een kom doe je de 100 gram bloem, 50 gram kristalsuiker, 75 gram roomboter en 25 gram kokos. Met je vingers kneed je dit tot een kruimeldeeg. Deze kruimels gaan de ananas bedekken. Nu is de cheesecake klaar om de oven in te gaan. Het is wel zaak om nog een stuk aluminiumfolie onder de springvorm te leggen omdat er soms een beetje vet uit kan lekken. Na 70 minuten is de taart ready. Even af laten koelen voordat je de springvorm losmaakt. Soms moet je langs de randen eerst met een mes ruimte maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten