zondag 16 juli 2017

Kwarkbollen met abrikoos en chocola

Ik maakte al eens kwarkbollen met kokos en rozijnen en ook met stukjes aardbei. Vandaag een recept wat ik nog net een tikje smakelijker vond. Ik weet niet precies of het door de ingrediënten kwam of omdat ik de oven wat hoger heb gezet...

Nodig:
150 gram kwark
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zonnebloemolie
1 ei
Beetje zout
20 gram gedroogde abrikozen
20 gram chocolade
10 gram amandelstiftjes
1 zakje vanillesuiker

Warm de oven voor op 200 graden. Doe in een mengkom de kwark en bakmeel. Voeg een snufje zout toe en de vanillesuiker. Het theelepeltje olie en het ei gaat er ook in. Met een garde of met een spatel ga je de boel door elkaar mengen. Als het niet meer verder lukt, dan kun je het met de hand proberen, maar het plakt wel...Snij de gedroogde abrikoos en de chocolade in stukjes. Vermeng dit samen met de amandelstiftjes door het deeg. Maak 6 hoopjes/ bolletjes van het beslag. Leg deze op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Met 18 minuten in de oven heb je heerlijke warme kwarkbollen. Lekker met een beetje boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen