zaterdag 5 augustus 2017

Italiaanse hartige kwarkbollen

Tot nu toe had ik alleen de zoete kwarkbol gemaakt, maar tot dit moment. Ik moet zeggen, ook weer heel fijn! Dit zijn broodjes die je super snel kunt maken, zonder dat je geduldig moet wachten omdat de boel moet rijzen. Dat is erg fijn als je weinig geduld hebt, net als ik.

Nodig:
150 gram kwark
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zonnebloemolie
1 ei
Beetje zout
1 theelepel bruschetta kruiden
1 theelepel Italiaanse kruiden
30 gram hamblokjes
15 gram grana padano

In een mengkom doe je kwark, bakmeel, wat zout, ei, en de olie. Meng door elkaar met een spatel. Doe de kruiden erdoor en spatel vrolijk door. Warm de oven voor op 200 graden. Op een bakplaat leg je bakpapier. Snij de hamblokjes nog wat fijner en mix dit samen met de geraspte kaas (grana padano) door het deeg. Maak 6 bolletjes van het deeg en leg deze op de beklede bakplaat. Met 20 minuutjes zijn deze hartige kwarkbolletjes klaar. Lekker met een beetje kruidenboter erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten