zondag 20 augustus 2017

Italiaanse panga uit de oven

Niet zolang geleden maakte ik vis met een pistache crunch. Dit is eigenlijk een Italiaanse variatie erop. Ook weer fijn. Soms hoef je maar een beetje te veranderen om weer tot een nieuw recept te komen, wat wel echt anders smaakt...

Nodig voor 4:

600 gram pangasius
Viskruiden
30 gram pittenmix
1 maisboterham
75 gram pistache noten (in de schil gewogen)1 eetlepel Italiaanse kruiden
Verse oregano, tijm en basilicum
100 ml Frito (gezeefde tomaten)
1 eetlepel zongedroogde tomaat
2 tenen knoflook
45 gram Grana Padano
Italiaanse zeezout
Vloeibare boter

Vet een ovenschaal in met wat vloeibare boter. Warm de oven voor op 200 graden. Snij de panga in de lengte een keer doormidden zodat je smalle moten krijgt. Eventueel kun je ze in de lengte ook doorsnijden, als ze erg lang zijn. Bestrooi met viskruiden en wrijf er een beetje in met je vingers. In een hoge beker doe je de pittenmix en maak dit fijn met de staafmixer, wel de bovenkant even afdekken anders heb je een chaos in je keuken...Rooster de mais boterham in een broodrooster. Daarna snij je er kleine stukjes van, die je vervolgens nog wat fijner maakt met alweer de staafmixer. Pel de pistache nootjes en ook die, ja hoor, worden fijngemaakt met de staafmixer.
Nu kun je de pittenmix, het broodkruim en de gehakte pistache door elkaar mengen met de Italiaanse groene kruiden. Pers de knoflook in het bakje met de frito en meng dit. Bestrijk de vis met een kwastje met de frito. Pluk je verse kruiden, was ze en maak ze in niet te kleine stukjes. Bij de tijm verwijder je de takjes. Verdeel over de vis. Strooi de geraspte kaas, oftewel de Grana Padano er overheen. Strooi er wat Italiaans zeezout over en dan het mengsel van pitten, pistache en maiskruim. 20 minuten de oven inschuiven op het rooster in het midden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten