maandag 23 oktober 2017

Zoete pompoenpuree

Dit is geen recept wat bedoeld is als eindproduct. Maar meer een grondstof om diverse andere lekkere recepten te maken. Denk aan pompoen ontbijtkoek, pompoenkoekjes en pompoenbrood. De recepten hiervoor zullen binnenkort volgen. Ik had een halve Hokkaido pompoen over, want ik had met de helft ervan, samen met een flespompoen al pompoensoep gemaakt. Vandaar dat ik op het idee kwam om deze 'grondstof' te maken.


700 gram Hokkaido pompoen (was bij mij een halve)
Halve theelepel kaneel
Beetje gemalen kruidnagel
Beetje nootmuskaat
Beetje gemalen koriander
Halve theelepel gemalen kardemom
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel citroensap
1 eetlepel zonnebloemolie

Warm de oven voor op 175 graden. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Haal de pitten uit de pompoen en snij de pompoen in stukken. Leg deze stukken op het bakpapier. Verdeel de verschillende kruiden en smaakmakers over de stukken. Eindig met het beetje olie. Laat de pompoen 30 minuten roosteren in de oven. Hierna laat je het even afkoelen en haal dan de schil eraf. Doe alle pompoenprut bij elkaar in een hoge beker. Met de staafmixer maak je er een gladde puree van. Van 700 gram pompoen hou je ongeveer de helft, dus 350 gram pompoenpuree over!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten