zondag 4 maart 2018

Gehaktballetjes met pindakaas

Deze gehaktballetjes hebben een Oosters tintje. Ik hou ervan om wat af te wisselen zodat je gehaktballen niet altijd hetzelfde smaken.


Dit heb je nodig (3 personen):
400 gram rundergehakt
3 eetlepels ketjap manis
40 gram pindakaas
1 theelepel sambal oelek
2 theelepel seroendeng
20 gram pinda's
20 gram cashewnoten
2 eetlepel saoes ramas
1 eetlepel chilisaus
1,5 eetlepel gehaktkruiden
Vloeibare boter
Beetje water

Wij aten deze gehaktballetjes bij rode kool en de gekruide aardappeltjes uit de oven. Met een staafmixer maak je de pinda's en cashewnoten fijngehakt. Doe de gehakt in een kom. Voeg hier de pindakaas, sambal, gehaktkruiden, chilisaus en seroendeng bij. Van de ketjap doe je 2 eetlepels bij het gehakt en 1 eetlepel van de saoes ramas. Voeg ook de fijngehakte pinda's en cashews toe. Mix het geheel nu goed door elkaar. Dat kun je met een lepel doen, maar ik kneed meestal gewoon met schone handen. Draai er vervolgens kleine gehaktballetjes van. Ongeveer 30 gram per stuk. In een braadpan doe je voldoende vloeibare boter en bak hierin je gehaktballetjes rondom bruin. Af en toe omdraaien met een vork. Doe er een beetje water bij als de balletjes dichtgeschroeid zijn. In je jus gaat nog de eetlepel ketjap en saoes ramas. Deze saus kun je in een toko kopen. Het is een smakelijke kruidige kerrieachtige saus. Geeft je gerecht meteen wat meer pit. Eet smakelijk maar weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten