zondag 18 maart 2018

Zoete aardappelsoep

Ik hou van soep. Het liefste zou ik elke week wel een nieuw soepje willen maken. Maar daar ontbreekt de tijd soms voor. Gelukkig maak ik meestal grote hoeveelheden soep (ik heb zo'n grote soeppan aangeschaft waar je zonder problemen 10 liter soep in zou kunnen maken), dus hebben we in de vriezer altijd nog soep. Want het invriezen van soep werkt prima! In dit soepje speelt de zoete aardappel een belangrijke rol.

Benodigdheden:
Vloeibare boter
800 gram zoete aardappels
250 gram wortels
2 grote rode uien
3 tenen knoflook
2 eetlepels gembersiroop
1 potje kippenbouillon (340 ml.)
1 Tablet kippenbouillon
900 ml water
100 gram kippendijfilet
Wat kipkruiden
1 eetlepel ketjap
1 rode peper
400 ml kokosmelk
Halve theelepel kerrie
Sweet chili en peper

Schil de zoete aardappels en snij ze in kleine blokjes. Was deze even. Snij de wortel en de ui in kleine stukjes. In de soeppan doe je wat vloeibare boter. Fruit hierin de uien met de geperste knoflook. Daarna volgen de wortel en zoete aardappel stukjes. Regelmatig omscheppen. Na minuut of 5 doe je het potje kippenbouillon erbij in samen met de gembersiroop. Laat eventjes zachtjes pruttelen. Ondertussen snij je de rode peper in hele kleine stukjes en voeg dit toe aan je soep. De tablet kippenbouillon en het water gaan erin. Hou de soep aan de kook, maar laat het niet te hard gaan. Het mag lekker pruttelen. Terwijl kun je mooi de kippendijfilet in kleine stukjes snijden of knippen en doe dit in een bakje. Breng op smaak met kipkruiden en wat sweet chili. Meng de ketjap erdoor en laat het een kwartiertje staan. De soep wordt nog verder op smaak gebracht met de kerrie. Voeg peper en sweet chili naar smaak toe. In een koekenpannetje doe je wat vloeibare boter en bak je de kip gaar. Voordat je de kip in de soep doet, maak je de soep glad met de staafmixer. Dat betekent wel dat je soepje al wel een half uur staat te pruttelen (anders zijn de ingrediënten nog veel te hard). De kokosmelk mag door de gladde soep. Meng door elkaar en breng opnieuw aan de kook. De kipstukjes toevoegen en opnieuw heb je een heel smakelijk soepje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten