zondag 30 augustus 2015

Marinade voor kip

Deze marinade is heerlijk voor kip. Dat kan zowel voor kipfilet maar ook voor kippenvleugels. Als je voor kipfilet kiest, snijdt deze dan in repen. Doordat je kleinere stukken maakt, trekt de marinade lekker in het vlees! In een schaaltje de sojasaus, mosterd en honing vermengen. De knoflook persen en toevoegen. Diverse verse groene kruiden kunnen erbij. Dat kan afhangen van je persoonlijke voorkeur of wat je voor handen hebt. Deze keer kwam bij mij uit de moestuin: peterselie, knoflookbieslook, tijm en citroenmelisse. Even wassen en klein snijden. Je kunt qua hoeveelheid best een paar eetlepels toevoegen. Nog wat peper en zout naar smaak erbij. De marinade samen met de kip in een stevige plastic zak doen ( ik heb een diepvrieszakje gebruikt) en goed door elkaar 'husselen'. Het lekkerste resultaat ontstaat als je deze marinade in ieder geval een paar uur zijn werk laat doen. Uiteraard zet je het in de koelkast. Als je de kip gaat bakken, dan kan dit prima in een koekenpan. Niet alle marinade meteen erbij gooien, maar als je de kip al wat hebt aangebakken, kun je dat wel doen. Het wordt een lekker 'sausje'.
Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb deze marinade gebruikt en hij is echt lekker. De kipfilet heeft bij mij gewoon een nachtje gemarineerd. Toen lekker kort gebakken. In een ander pannetje even wat groenten gewokt. Daarna gegaarde noedels toegevoegd en samen met wat achtergebleven marinade kort gebakken. Samen met de kip een heerlijke maaltijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt als een goede mix! Fijn dat je het lekker vond...

      Verwijderen