dinsdag 1 september 2015

Tonijn maaltijdsalade

Kook de pasta geruime tijd voor gebruik aangezien het goed koud mag zijn. Je kunt een bouillonblokje toevoegen aan het water voor de smaak en een scheutje olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken. Hou de kooktijd aan die op het pak staat. Ook het eitje kun je meteen koken en af laten koelen. Doe de afgekoelde pasta in een grote schaal. Giet het blikje tonijn af en voeg dit toe aan de pasta. Snij de komkommer, puntpaprika en tomaatjes (zowel cherry als zongedroogde) in stukjes, net als het gepelde ei. Ook de sla, olijven, kappertjes en citroen erbij. Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen. Maak een dressing van de yoghurt, mosterd, sojasaus, knoflook en kruiden door alles goed door elkaar te roeren. Je kunt altijd nog een lepel mayonaise toevoegen aan deze dressing als je dat lekkerder vindt ( wel meer calorieën). Deze maaltijdsalade is ruim voldoende voor 1 persoon. Je kunt het natuurlijk ook als een bijgerecht in een zomers buffet gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen