dinsdag 1 september 2015

Zandkoekjes

Volg de instructies van het pak. Wanneer het deeg in drie delen verdeeld gaat worden, kun je de verschillende smaken gaan maken. Voor de pindakaas koekjes voeg je de pindakaas toe en kneed je het door elkaar. Je gebruikt bloem om te zorgen dat het deeg niet te plakkerig wordt. Voor de koffiekaneelkoekjes voeg je de afgekoelde koffie en kruiden toe, ook hier bloem toevoegen die nodig is. Bij de walnoothoningkoekjes hak je de walnootjes fijn, voeg deze met de honing toe. Ook bij dit deeg bloem toevoegen om plakkerig deeg tegen te gaan. Vervolgens kun je de instructies weer volgen van het pak. Elk koekje heeft zijn eigen garnering: sesamzaadjes, amandelschaafel, walnootstukjes. Vergeet het bestrijken met het losgeklopte ei niet, dat moet wel voorzichtig anders is de garnering spontaan ' on the side...' Andere variaties die mogelijk zijn: met hagelslag, rozijntjes of achteraf de koekjes glazuren of in de gesmolten chocolade dopen. Kortom....genoeg variaties!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen