donderdag 3 september 2015

Tomatensoep

Deze tomatensoep is echt heerlijk en huisgemaakt... Snij de uien en wortel in stukjes. Bak dit in wat olijfolie. Pers een knoflookteentje en voeg toe. Doe ook het blikje tomatenpuree erbij. Zet het vuur niet te hoog, het bakt snel aan. Na een paar minuutjes komt de volgende stap.
Kook het water en maak de bouillon. Snij de tomaten. Doe beiden in de pan. Ook de bruschettakruiden en tijm erbij. Peper en zout naar smaak. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken. De precieze kooktijd hangt ook af van de hardheid van je tomaten. Mijn Roma tomaten kwamen uit de moestuin, dus die zijn wat steviger...
Haal de soep van het vuur. Pureer de soep met de staafmixer in de pan. Proef de soep even voor. Afhankelijk van de tomaten, kan het nodig zijn om wat bruine suiker erbij te doen (als de smaak te zuur is). Maak van de rundergehakt met de knoflook, kruiden en paneermeel kleine soepballetjes. Je kunt natuurlijk ook voor het gemak gaan en kant en klare kopen! Ik bak de balletjes altijd kort in een klein koekenpannetje. Ze blijven hierdoor smakelijker in de soep. Daarna gaan ze bij de soep, inclusief het braadvocht. Nog even doorroeren en je hebt een heerlijk soepje! De volgende dag is de smaak misschien nog wel lekkerder...

1 opmerking:

  1. Yes! Het recept! Soepje is heerlijk lieve mensen. Al een paar keer van genoten bij Mariet 👍🏼😀

    BeantwoordenVerwijderen