donderdag 27 augustus 2015

Ouderwetse hangop met mangomousse

Hangop maken is super simpel. Je moet alleen wat tijd hebben. Ideaal om 's avonds te maken zodat het de hele nacht in de koelkast kan staan. Wat moet je doen? Je neemt een vergiet die past op een schaal, welke kan dienen als uitlekbak. In de vergiet leg je de schone theedoek, in de hoeken kun je een knoop leggen zodat de theedoek op zijn plek blijft. Dan giet je de yoghurt erin. Een groot gedeelte van het vocht zal uit de yoghurt gaan zodat het hangop wordt (lijkt op kwark of Griekse yoghurt). Het is slim om tussendoor een keer het vocht af te gieten omdat anders de uitlekbak te vol wordt. De yoghurt gaat de koelkast in. De volgende ochtend is het mooi stevig geworden. De hangop kan uit de theedoek gehaald worden. De restjes kun je met een plastic spatel van de theedoek afhalen ( even voorpoeven...). Je kunt de hangop zoeter maken door zoetstof of suiker toe te voegen. De mango schillen en in stukjes snijden ( of kant en klare mango salade gebruiken). In een hoge mengkom met de staafmixer pureren. In de koelkast wat laten opstijven. De hangop en mangomousse combineren heerlijk bij elkaar. Je kunt het garneren met wat amandelschaafsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen