zondag 27 september 2015

Aardbeienijs

Sorry, ik kon het weer niet laten. Al het spannende ijs was op hier, dus het gewone vanille ijs omgetoverd tot aardbeienijs. En dan niet van dat roze ijs waarvan je je zit af te vragen waar in godsnaam de aardbei gebleven is, nee echt lekker aardbeienijs. Van aardbeien! 200 gram aardbeien schoonwassen, kroontjes eraf en doormidden snijden. In een steelpannetje met een drupje water aan de kook brengen. Zachtjes laten koken. De suiker erbij. Af en toe roeren. De aardbeien worden al zacht maar zullen niet zo snel door het koken helemaal vloeibaar worden. Ik heb niet op de klok gekeken maar ik denk dat het zo'n 5 minuten was dat het opstond. In een hoge kom met een staafmixer egaal maken. Niet in het steelpannetje doen want dat spettert en is heet! Ik doe dan dit prutje door een zeefje zodat je geen pitjes van de aardbei tegen hoeft te komen in je ijs. De aardbeiensaus af laten koelen. In totaal hou je ongeveer 4 grote eetlepels over van deze hoeveelheid aardbeien. Twee eetlepels goed mengen met het ijs en in het bakje doen. Dan 2 eetlepels speels verdelen over het aardbeienijs. Met de lepel een klein beetje erin draaien, maar niet teveel want het is juist lekker en leuk (!) als je de saus soms tegenkomt door je hap ijs. Echt een genot om een hap te nemen en de smaak van verse aardbeien te herkennen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen