woensdag 16 september 2015

Makipa maaltijdsalade

Dit is het recept van een heerlijke maaltijdsalade. Het roosteren van de paprika's kost wel tijd en moeite. Heb je niet zoveel tijd, dan kun je voor de makkelijke weg gaan en een potje kant en klare geroosterde paprika kopen. Een voordeel is dat je het al op een eerder moment kunt klaar maken. Net als de pasta die eerder gekookt moet worden zodat het voldoende is afgekoeld. Maar eerst maar eens een lijstje met benodigdheden voor de salade:
Maak de puntpaprika's schoon en snij in vieren. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Een stuk bakpapier op een bakplaat leggen en de paprika's met de binnenkant naar beneden neerleggen. 1,5 teentjes knoflook persen en hierover verdelen, net als de gewassen en fijngesneden groene kruiden (ik had tijm, basilicum, peterselie en citroenmelisse). Besprenkel met de 10 ml. olijfolie. Ik heb de puntpaprika's in totaal 30 minuten in de oven gehad en de laatste 10 minuten gecombineerd met de grillfunctie. Het is de bedoeling dat het hier en daar zwart wordt, dus schrik niet :-). Zodra het klaar is met een tang alle stukken paprika meteen in een plastic zakje doen en afsluiten. Zorg voor een stevig zakje (bijvoorbeeld een diepvrieszakje). Door de stoom of hoe je dat ook noemt, kun je makkelijker het velletje eraf krijgen. Laat dus gewoon afkoelen in het zakje. Op een snijplank kun je de puntpaprika ontvellen door met een schilmesje eroverheen te schrapen. Je houdt niet veel over van 2 hele puntpaprika's, maar het is wel heel lekker. Ik denk dat je wel meer overhoudt bij een gewone paprika omdat die vaak wat dikker zijn. Als je alles hebt ontveld, bij elkaar in een bakje doen en besprenkelen met wat olijfolie, peper, zeezout en de halve teen knoflook.
De pasta koken. Ik doe dat met een klein stukje van een kruidenbouillonblokje en een drup olijfolie in het water. Het eerste vanwege de smaak, het tweede zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken. Pasta af laten koelen. De kipfilet in kleine stukjes snijden. Bestrooien met kipkruiden en paneermeel. In een koekenpan bakken met wat vloeibare boter. Ook de kipfilet af laten koelen. De tomaat, mango en mini mozzarella in stukjes snijden. Alles bij elkaar doen in een grote slakom. 30 gram sla is een hand vol, dat mag erbij. De pijnboompitten kort roosteren in een koekenpannetje (zonder boter of olie!). Ik serveer de pijnboompitten apart zodat ze niet zacht worden. Dan ben je nu klaar om aan de dressing te beginnen. Daar heb je ook nog wat voor nodig...
De bruschettakruiden en de Italiaanse kruiden wellen in 1,5 eetlepel olijfolie. Laat een paar minuten staan. Vervolgens de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, honing en mayonaise erbij. Goed door elkaar roeren. De kleur die het krijgt is niet wild aantrekkelijk, maar de smaak is heel bijzonder! En daar gaat het toch vooral om, niet waar? De dressing kun je los erbij doen zodat iemand zelf kan kiezen hoeveel hij wil. Bovendien staat het wel deftig en de sla wordt niet slap. Helemaal goed. Deze maaltijdsalade is voor 1 persoon, maar zou ook prima passen als gerecht bij een bbq of een buffetje. Een stukje stokbrood en huisgemaakte kruidenboter (er staat een recept van op mijn blog) passen er perfect bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten