woensdag 30 september 2015

Seroendeng

Seroendeng is een 'topping' of zo je wilt, een bijgerecht uit de Indische keuken. Net als de Bawang goreng ( gebakken uitjes) die ik eerder al maakte. Hoofdbestanddelen zijn kokos, pinda's, ui en kruiden.

Seroendeng is lekker bij bami en nasi, maar ook over de pindasaus bijvoorbeeld. De ui heel fijn snijden. In de olie de ui fruiten met de geperste knoflook in een wok of koekenpan. De kruiden ( ook het zeezout) erbij. Misschien ken je de koriander en het komijnzaad onder de andere namen, respectievelijk ketoembar en djinten. Laos is familie van de gember en wordt ook wel Thaise gember genoemd. De kokos erin doen en goed roeren. Het is eigenlijk meer roosteren wat je doet omdat je weinig olie gebruikt. Het omscheppen is belangrijk om aanbranden te voorkomen. Zet je vuur niet te hoog. Na zo'n 10 minuten de halve pinda's erbij mikken. Het citroensap en de bruine suiker toevoegen, nog kort omscheppen. Je seroendeng is nu klaar. Je moet het op een bakpapier of keukenrol uitspreiden zodat het kan drogen. Bewaren in een goed afsluitbaar bakje. Veel smakelijker dan de kant en klare seroendeng!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen