zaterdag 24 oktober 2015

Pizza shoarma en pizza kip döner


Dit zijn twee smaken pizza die bij ons gezin wel populair zijn. Dat was voorheen vooral als we een pizza bestellen. Maar nu hebben we een grote oven, kunnen we het zelf. Want moeilijk is het niet. De oven moet goed voorverwarmd zijn op 250 graden. Bij dit recept zal je gebruik moeten maken van de eerdere recepten op dit blog. Dan leer je lekker pizzadeeg en een goede sugo (saus) te maken. Hoe je vervolgens de pizza kunt afmaken, dat kun je in dit recept onder de knie krijgen!
Zowel de shoarma als kip döner moet je in een koekenpan garen. Dat kan zonder olie of boter. Mocht je koekenpan niet zo heel erg 'anti aanbak laag' zijn, dan een klein beetje olie gebruiken. Voordat je het vlees op de pizza gaat gebruiken, kun je het zo nodig droogdeppen met keukenrol. Er moet niet teveel vettigheid op de pizza komen namelijk. Als je het pizzadeeg hebt uitgerold op bakpapier, doe je de sugo erop. Dat kun je goed verspreiden met de bolle kant van een lepel. Vervolgens de shoarma en kip döner verdelen over de pizza. Dit is het moment om ook optionele ingrediënten toe te voegen, denk aan: stukjes paprika, tomaat, champignon of mozzarella. Bestrooien met geraspte kaas en de Italiaanse kruiden naar smaak. In het midden van de oven op de bakplaat afbakken in 12 minuutjes. Deze pizza's smaken lekker, helemaal top met wat verse knoflooksaus!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen