zaterdag 24 oktober 2015

Sugo (di pomodoro)

Sugo is Italiaans voor saus. Dit is een mooie basissaus van romatomaten die je kunt gebruiken als je een rode saus bij je pasta wilt maken of als saus op je pizza. Veel smakelijker en gezonder dan tomatenpuree bijvoorbeeld! En opnieuw een simpel gerecht. Met deze hoeveelheden heb je zo'n 600 ml. sugo. Wat je over hebt, kun je prima invriezen. Ik heb dat dit keer in plastic zakjes gedaan zodat ik meteen de juiste hoeveelheid uit de vriezer kan halen.
De tomaten in stukken snijden, net als de puntpaprika's en de rode peper. Mocht je erg van pittig houden, kun je een hele peper in de sugo doen. Ik heb het op een halve gehouden. In een wokpan kruidenolie warm maken (of olijfolie mag ook)en de tomaten erin doen. Laten pruttelen tot ze goed zacht worden. Duurt een minuut of 10 (gok ik). Dan de tomaten even uit je wok (die mogen straks weer terug). De paprika met de peper bakken. Ondertussen de uien snijden en de knoflook gereed hebben in je knoflookpers. De uien erbij doen en de knoflook erboven persen. De tomaten mogen er weer bij samen met de kruiden. Een kwartiertje laten pruttelen, af en toe roeren. Het geheel in een hoge beker of bak doen. Zo nodig op smaak brengen met peper en zout, proeven dus. Met de staafmixer tot saus maken. Pas op met spetteren...je bak afdekken met keukenrol helpt. Klaar is je sugo (di pomodoro)! Nu heb je al een recept voor pizzadeeg EN pizza saus.... :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen