vrijdag 23 oktober 2015

Pizzadeeg

Ik word heel blij van een dunne pizza bodem. Nou ja, okay, er mag natuurlijk wat lekkers bovenop komen. Maar de basis is toch behoorlijk belangrijk! Dus heb je hier het recept voor een deeg wat je prachtig dun kunt uitrollen. Om te beginnen doe je de gist in een bakje met ongeveer 20 ml van het lauwwarme water. Laat dit 10 minuten staan nadat je het doorgeroerd hebt tot een glad papje. Op een schone aanrecht leg je je bergje bloem. In het midden maak je een kuiltje. Daarin mag het zout, beetje suiker en de olijfolie. Als de gist klaar is, mag dit erbij. Doe een beetje van het lauwwarme water erbij en ga het bloem naar het midden toe mengen. Let wel op dat je geen overstroming maakt op je aanrecht ;-). Het kan misschien ook best in een mengkom, maar dit voelde zo lekker oldskool en ambachtelijk. Doe steeds wat water erbij tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Maak er een bal van. Leg deze in een ingevette mengkom. Leg er een vochtige doek over en zet op een warme plek om te rijzen. Dat duurt wel een uur. Dan kneed je het deeg door en verdeel het in drie bolletjes. Ik begon met het plan om drie losse pizza's te maken. Maar het paste niet op mijn bakblik. Dus heb ik ze uiteindelijk toch gewoon aan elkaar gemaakt. Maar goed, dat hoef je niet te doen. Bestuif je aanrecht met wat bloem en ook je deegroller. Maak van elk bolletje dus een mooie dunne pizza. Leg deze op bakpapier. Om de pizza af te maken, heb je wat heerlijke zelfgemaakt sugo nodig plus nog wat extra. Die recepten volgen snel. Maar je hebt nu de basis te pakken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen