zondag 25 oktober 2015

Saucijzenbroodje

Met dit recept maak je 4 saucijzenbroodjes van een redelijk formaat. Niet de XL die je soms kunt kopen, maar toch aanzienlijk. Voor dit recept zul je eerst het bladerdeeg moeten maken. Dat recept kun je hiervoor vinden. Je kunt kiezen voor optimaal makkelijk en kant en klaar bladerdeeg pakken. Dan zullen alleen je saucijzenbroodjes wat kleiner uitvallen ( 1 voordeel is dat je er dan meer hebt...). Ik heb de bladerdeegvierkantjes namelijk zo'n 15 bij 15 cm gemaakt. De oven voorverwarmen op 200 graden. In een kom doe je het gehakt. Voeg hieraan de geperste knoflook, gehaktkruiden, sambal en ketjap toe. Klop in een ander bakje het ei goed los. Doe de helft van het ei door de gehakt, de andere helft heb je straks nog nodig. De peterselie plukken, wassen en klein knippen of snijden. De fijngemaakte peterselie mag bij de gehakt. Verkruimel een halve beschuit bij de gehakt ( heb je die niet, kun je ongeveer een eetlepel paneermeel gebruiken). Maak op smaak met peper en eventueel zout. Of het laatste nodig is, hangt af van welke gehaktkruiden je gebruikt ( in veel merken zit al aardig wat zout). Het gehakt mengen en 4 balletjes draaien. Van die balletjes maak je een rolletje gehakt. Op een bakpapier leg je 4 vierkanten bladerdeeg. Bestrijk die met ei. Leg dan op elk plakje een rolletje gehakt, druk dat een klein beetje plat. Het bladerdeeg dichtvouwen en langs de randen goed dichtmaken. Ik doe dat door een klein randje naar boven om te vouwen, daarna druk ik dan met een vork randjes erin. Ziet er leuk uit en zorgt voor een mooie afsluiting. De baktijd is tussen de 15 tot 20 minuten. Dat hangt af van hoe donker je ze wilt hebben. Ik heb ze trouwens op bakpapier meteen op het rooster gelegd. Ik wilde voorkomen dat de onderkant zacht zou worden. Ze waren mooi gegaard, dus dat werkt prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten