dinsdag 13 oktober 2015

Tagliatelle con salame e pancetta

Dit is een smakelijk Italiaans recept. Met de toegevoegde groente kun je zelf variëren hoor. Dit keer had ik een Thaise groentemix in de koelkast liggen. Ik draai mijn hand niet om voor wat fusion cooking ;-). De vertaling van de titel is tagliatelle met salami en spekjes.

Doe wat kruidenolie ( als je dat niet wilt maken, dan olijfolie) in een wokpan. De champignons die je in stukjes hebt gesneden mogen erin met de groentemix. Een teen knoflook erbij persen. In een ander pannetje de spekjes uitbakken ( zonder olie of boter). In een grote pan de tagliatelle koken. Bij de meeste verse soorten hoeft dat maar 4 minuten. Doe in het water een scheutje olie zodat de tagliatelle niet vast gaat plakken. In de wokpan bij de groente de in stukken gesneden salami en de hamblokjes doen. De uitgebakken spekjes mogen erbij. De woksaus en kappertjes erin doen. De zongedroogde tomaat in stukjes snijden en toevoegen. Het geheel op smaak maken met de verschillende kruiden. De afgegoten tagliatelle in de wokpan doen. Goed husselen. Zo simpel is het! Lekker met een salade, een beetje knoflooksaus en een ciabatta broodje. Over de tagliatelle een beetje geraspte kaas maakt het helemaal af!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen