zaterdag 10 oktober 2015

Zoete honingnootjes


Dit is een recept wat weer net iets anders werkt dan de vorige recepten over het roosteren van nootjes. De ovenstand is 160 graden. Ik heb verschillende noten gebruikt maar dat mag je natuurlijk zelf bepalen. Belangrijk is in dit geval wel dat ze ongezouten moeten zijn. In een bakje de noten doen en de honing erdoor roeren. De noten uitspreiden op bakpapier. In de oven doen en na een minuut of 5 even wat omdraaien en loshalen als ze aan elkaar gaan plakken. Hou in de gaten dat het niet te hard gaat, dat risico loop je wat sneller vanwege de honing. Doe de suiker en de kokos bij elkaar in een bakje. Na een klein kwartier zijn de nootjes klaar. Als je eerder ziet dat het te bruin dreigt te worden, dan eruit halen. De nootjes in het bakje met suiker-kokos doen en om husselen zodat ze een mooi laagje krijgen. Een lekker nootje!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen