woensdag 25 november 2015

Cookie dough bonbons

Om deze bonbons te kunnen maken,heb je kleine papieren vormpjes nodig en een mini muffin bakvorm is ook handig. Om te beginnen zet je de bakvorm met 12 papieren vormpjes erin in de vriezer. Ondertussen kun je de vulling van de bonbon alvast maken. Doe de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker met de koekkruiden door een bakje. De roomboter mag erbij. Kneed dit tot een deeg. Snij de pure chocolade in kleine stukjes en meng deze door het deeg. Dit is je vulling. Ook lekker door vanilleijs, maar dat is een ander verhaal. Smelt in een bakje 50 gram van de melk chocolade in de magnetron. Met een kwastje kun je de gesmolten chocolade in de papieren bakjes verdelen. Deze haal je dus uit de vriezer. Door de kou hecht de chocolade goed aan de zijkanten omdat het snel stolt. Zorg dat je de laag niet te dun maakt, anders scheurt later je bonbon snel stuk. Zet je chocolade bakjes nu weer kort in de vriezer. Na vijf minuten kun je de vulling erin gaan doen. Mocht je vulling te zacht/ warm zijn, doe het dan eerst in de koelkast. Draai een bolletje wat past in een bakje. Niet te vol proppen want je moet er nog een deksel van chocolade opmaken ook. Hiervoor moet je opnieuw 50 gram chocolade smelten. Met het kwastje maak je met de gesmolten chocolade de bonbon dicht. Laat ze goed afkoelen in de vriezer. Dan komt een voorzichtig werkje, namelijk het papieren bakje eraf halen. Dat moet je rustig doen, je hebt snel een gaatje in je bonbon en dat wil je niet. Alhoewel je die bonbon dan meteen kunt voorproeven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten