woensdag 25 november 2015

Scones en clotted cream

Zoals beloofd in het recept voor lemon curd volgt nu het recept voor scones en clotted cream. In een kom zeef je 200 gram van de bloem ( dus niet meteen alles!), het bakpoeder, het zout en de vanillesuiker. Doe hierbij de roomboter. Kneed dit door elkaar. Als het niet verder gaat, mag je beetje bij beetje de melk toevoegen terwijl je blijft kneden. Van je overgebleven bloem doe je steeds wat bij het deeg zodat het deeg een mooi geheel wordt en niet te plakkerig. Het kan zijn dat je niet alle bloem nodig hebt. Maar dat heb je dan wel nodig als je het deeg gaat uitrollen op een schoon aanrecht. Eerst met wat bloem bestuiven, net als je deegroller. Rol het deeg uit tot het ongeveer 1,5 cm dik is. Met een glas steek je rondjes uit. Ik denk dat ik een glas had van 5 cm doorsnee. Leg de rondjes op een bakplaat ( met bakpapier erop), hou wat tussenruimte. Laat de scones nu een half uur rustig staan. Ze rijzen zo alvast een beetje. De oven mag je voorverwarmen op 200 graden. Ik heb ze nog bestreken met wat losgeklopt eigeel( was nog over van een ander high tea recept). Dat hoeft niet, maar ze worden er mooi goudkleurig van. Met een minuut of 10 tot 12 zijn ze klaar. Ze zijn vooral lekker om vers te eten. Heerlijk met clotted cream en jam of lemon curd. Je snijd een scone open en doet een laagje van je keuze op je scone. Mmmmm.... Clotted cream kun je kant en klaar kopen, maar niet overal. Je kunt een goed alternatief maken van crème fraiche en mascarpone. Je klopt het goed door elkaar en dat is dat. Eventueel kun je het zoet maken met vanillesuiker, maar dat hoort eigenlijk niet. Je kunt de clotted cream ook vervangen voor slagroom. Ik weet niet wat de Engelsen ervan vinden, maar van mij mag het best hoor! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen