zaterdag 28 november 2015

Hazelnoot nutella bonbons

Ik maak wel vaker bonbons, dus andere smaken kun je ook vinden op mijn blog. Ik wil de uitleg nu een beetje kort houden. Mocht je het niet duidelijk genoeg vinden, kijk dan even bij een ander receptje van bonbons. Je zet de minimuffinbakvorm met papieren vormpjes kort in de vriezer. Smelt 50 gram van de chocolade in de magnetron. Met een kwastje bestrijk je de papieren vormpjes zodat je chocolade bakjes krijgt. Zet opnieuw in de vriezer om te laten stollen. Je kunt ongeveer 12 stuks maken. Het handigst is als je nog meer bonbons maakt, want je moet de slagroom kloppen met de vanillesuiker maar dat lukt pas vanaf 50 ml. makkelijk, anders is de hoeveelheid wel heel weinig om geklopt te krijgen. Als de slagroom stijf geklopt is, mag de nutella erdoor. Smelt weer 50 gram van de chocolade, roer dit door de slagroom. Het bakje met de vulling mag even in de vriezer om goed koud te worden. Vul je chocoladebakjes met de vulling, doe het bakje niet te vol. Doe bij elke bonbon 1 hazelnoot in de vulling. Smelt dan voor de laatste keer 50 gram chocolade om de 'deksels' te kunnen maken. Ook dit doe je met een kwastje. Weer in de vriezer. Wanneer het koud en gestold is, kun je de papiertjes voorzichtig eraf halen. De bonbons bewaren in de koelkast. Als je er de kans voor krijgt. Het is een lekkernij die prima past in een high tea!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten