dinsdag 17 november 2015

Pittige gehaktballetjes in zoete jus

Gehaktballetjes...wie houdt daar nou niet van? Wij wel...dit keer een wat pittiger balletje met daar tegenover wat zoete smaken in de jus. Heerlijk simpel recept. Doe de gehakt in een kom of diep bord. Knijp erboven een beschuitje fijn, een eitje erbij, de geperste knoflook en alle kruiden zoals genoemd in het lijstje. Wat betreft de sesamzaadjes: daarvan heb ik ongeveer een theelepel door het gehakt gedaan. Kneed alles goed door elkaar en draai er kleine balletjes van. Bestrooi de balletjes met sesamzaadjes. In een wok de vloeibare boter verwarmen. De gehaktballetjes bakken. Als ze rondom bruin zijn, voeg je de ketjap, woksaus, honing en gembersiroop toe. Als de gehaktballetjes klaar zijn, moet je zeker voorproeven. Waarom? Omdat dat geen straf is! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten