

Haal eerst de plakjes bladerdeeg uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien. Ik heb hiervoor mijn zelfgemaakte bladerdeeg gebruikt maar je kunt uiteraard gewoon bladerdeeg uit de supermarkt gebruiken. De oven voorverwarmen op 200 graden. De prei in stukjes snijden en goed wassen. In een vergiet laten uitlekken. De aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. De aardappelblokjes een minuut of 5 koken in wat water en afgieten. Het gehakt rul bakken in een wokpan in wat olijfolie. Op smaak maken met peper en italiaans zeezout ( of gewoon zeezout). De kip döner erbij doen en bakken. Dat mag zo uit de vriezer komen. De uitgelekt prei erbij doen en af en toe omscheppen. Met ketjap, kerrie en sweet chili kruiden op smaak brengen. De aardappelblokjes erdoor, samen met de kipreepjes en hamblokjes. Het is een heerlijk mengelmoesje van allerlei soorten vlees. Maar misschien is dat wel de charme. Je kunt zelf gerust wat aanpassen afhankelijk van wat je in de koelkast of vriezer hebt. Je prei-vleesmengsel uit laten lekken in een vergiet. Als je dat niet doet, heb je grote kans dat je bodem zompig wordt. En dat wil je niet...De bladerdeeg in een ingevette bakvorm doen en de vierkantjes aan elkaar ' plakken' zodat je een taartbodem maakt. Doe wat paneermeel op de bodem. Het prei-vleesmengsel erin verdelen. De geraspte kaas erover. Dit taartje moet ongeveer 25 minuten in de oven. Met name de combinatie met kip döner, prei en bladerdeeg bleek een hele geslaagde...ik zeg doen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten