donderdag 31 december 2015

Banaan caramel cupcake


Dit is weer een heel smakelijke cupcake geworden, lekker afgewerkt met botercrème. Meng de zachte roomboter met de bruine suiker goed door elkaar. Ook de vanillesuiker mag erbij. Dan 1 voor 1 de eieren erdoor roeren met een garde. De kokosmelk gaat er nu in, samen met de vloeibare caramel. Een recept hiervoor kun je op mijn blog vinden. Via de zeef voeg je het bakmeel toe en roer je alles goed door elkaar. Maak een rijpe banaan fijn met behulp van een staafmixer. Meng deze door het beslag. Snij nu de fudge in kleine stukjes, net als de chocolade. Spatel deze beiden door het beslag. Verwarm je oven voor op 175 graden. Doe in een muffinvorm papieren bakjes en vul deze met het beslag. Dat gaat makkelijk met een ijslepel. Je knoeit dan aanzienlijk minder dan wanneer je het met een gewone lepel probeert. Deze cupcakes moeten wel iets langer in de oven anders zijn ze nog te vochtig aan de binnenkant. Ergens tussen de 25 en 30 minuten heb ik aangehouden (sorry, heb niet exact op de klok gekeken, maar beetje op gevoel gedaan). Laat ze goed afkoelen voordat je de botercrème erop gaat doen. Hiervoor heb je opnieuw zachte roomboter nodig welke je eerst mengt met poedersuiker. Als het mooi romig is, voeg je de honing en caramel toe. Goed mengen en klaar is de crème. Met een lepeltje op de cupcake aanbrengen. Je kunt het ook opspuiten, maar ik kan dat niet zo goed dus hou ik het simpel. Met een fijne rasp wat chocoladerasp maken om erover te kunnen strooien. Het geheel afmaken met een mokkaboontje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen