donderdag 17 december 2015

Wraps met gerookte kip en avocado

Dit recept is bedoeld als borrelhapje. Het is niet moeilijk om te maken, fijn dat je het van tevoren kunt maken, dus geen gedoe meer als je visite er al is... Je gebruikt 3 wraps en snijdt deze in kleine stukjes dus je hebt best aardig wat hapjes. Je kunt ook andere variaties maken met gerookte zalm of rauwe ham. Maar die recepten deel ik misschien later nog wel eens. De wraps kun je kort verwarmen in de magnetron. Ze blijven natuurlijk uiteindelijk koud, maar ik heb het idee dat je ze dan wat soepeler kunt oprollen en dat is wel praktisch! Het hoeft maar 10 seconden dus zo gepiept. Roer in een bakje de roomkaas en pesto door elkaar. Ik heb dit keer kant en klare pesto gebruikt, maar zelfgemaakte kan natuurlijk ook. Hiermee bestrijk je de wraps. Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan zonder olie of boter. Snij de gerookte kip in kleine stukjes. Haal van de rucola de langste steeltjes af. De avocado schillen en in plakjes snijden. Doe er meteen wat citroensap over want anders wordt de avocado snel bruin. Leg op de wraps een rijtje kipstukjes, avocadoplakjes, wat rucola (een handje voor elke wrap)en strooi er wat van de pijnboompitten over. Vervolgens bestrooien met de Parmezaanse kaas, peper en zeezout. Rol de wrap dan zo strak mogelijk op. Snij in plakjes en prik elk plakje vast met een prikkertje. Makkie toch? :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten