zondag 20 december 2015

Kerstchocolaatjes


Dit is echt een makkie om te maken. Maar het resultaat is zo schattig. Dus toch maar posten...bij de Action kun je bijvoorbeeld deze vormpjes in kerstsfeer kopen. Je begint met het smelten van 50 gram witte chocolade. Dat kan eenvoudig in de magnetron. De eerste 30 seconden gebeurt er nog niet veel. Maar probeer wel of je na deze tijd al wat kunt roeren. Je moet de chocolade niet langer verwarmen dan nodig. Dus zodra het gesmolten is, ben je klaar. Met een theelepeltje doe je in elk vormpje wat van de chocolade. Omdat jij vast ook mooie zichtbare laagjes wilt zien in je chocolaatje, moet je met een prikkertje geknoeide chocola langs de zijkant weghalen. Tik de vorm voorzichtig een paar keer op de aanrecht om te voorkomen dat er lucht in je chocolaatje komt en om te zorgen dat je mooie lagen krijgt. Nu moet het even in de koelkast. Als de witte chocolade stevig aanvoelt, mag je de melkchocoladelaag op dezelfde wijze aanbrengen. Zo ook de pure chocolade. Laat goed hard worden in de koelkast voor je ze uit de vorm haalt. Het ziet er feestelijk uit, smaakt lekker en makkelijk om te maken. Aan de slag! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten