zondag 13 december 2015

Zalm uit de oven

Een lekker stukje vis uit de oven. Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem een grote ovenschaal en vet deze in met de vloeibare boter. Snij de zalmmoten een keer door zodat je 8 stukjes hebt. Handig voor als je minder grote eters hebt en de zalm is sneller gaar...Overigens waren wij met zijn vieren en wilde iedereen van jong tot oud wel een tweede stukje zalm. Leg de moten naast elkaar besprenkel het citroensap erover. Pluk de verse rozemarijn en peterselie en knip in kleine stukjes. Verdeel over de zalm. Doe er zout en peper over. Meng de mosterd en de honing in een bakje door elkaar en bestrijk hiermee de zalmmoten. Nu laat je de vis even staan. Van de drie witte boterhammen haal je de korstjes af, die gebruik je niet. Het brood mag al een beetje uitgedroogd zijn (dus gewoon al van het begin af op de aanrecht leggen). Snij het brood in blokjes. In een koekenpan met wat olijfolie ga je deze blokjes brood tot kruim maken. Blijven roeren en proberen om de stukjes kleiner te maken als ze uitdrogen. Doe de geperste knoflook erbij. De pijnboompitten even mee roosteren. Paprikapoeder erbij, net als nog wat peper en zeezout. Snij zongedroogde tomaat in kleine stukken. Verdeel dit eerst over de zalm. Hierna de broodkruim erover. Mocht je nog kale plekjes hebben, kun je zo nodig een beetje aanvullen met gewone paneermeel. De zalm mag 15 tot 20 minuten in de oven, de tijd hangt ook af van de grootte van je vis. Lekker om samen met spinazie en gebakken aardappeltjes te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten