vrijdag 11 december 2015

Studentenhaver ontbijtkoek

Een nieuwe ontbijtkoek weer...ik kreeg een zakje studentenhaver van iemand, dat was de aanleiding voor dit recept. Ik geef niet zoveel om studentenhaver als snack, maar ergens doorheen vind ik het lekkerder. Dus zodoende. Verwarm de oven voor op 180 graden. In een mengkom doe je de bruine suiker, melk, kruiden, eieren. Roer goed door met een garde. Zeef dan het meel erboven en mix het erdoor. Bij de studentenhaver haal je de rozijnen eruit, die mogen bij je beslag. Alle noten doe je in een hoge beker en maak ze fijner door kort de staafmixer te gebruiken. Niet te lang anders heb je alleen nog gruis over. De gehakte noten ook door het beslag lepelen, net als de kandijsuiker. Een cakevorm invetten en bedekken met bakpapier. Doe het beslag erin. De eerste 40 minuten op de hoge stand, daarna gaat de temperatuur terug naar 130 graden. Na een kwartier is je ontbijtkoek klaar. Meteen ' storten' en in aluminiumfolie wikkelen. Dan blijft de ' korst' zachter zoals hoort bij ontbijtkoek. Mocht je een andere ontbijkoek willen, klik dan eens op het label ' ontbijtkoek'. Keus genoeg :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen