woensdag 3 februari 2016

Mini appelkruimeltaartjes


Ik heb al eerder mini appeltaartjes gemaakt en dit is een variatie daarop. Ik hou van kruimeldeeg, dus vandaar deze mix. Je hebt met dit recept 12 taartjes die je dus maakt in een papieren bakvorm in de muffinvorm. De oven moet op 170 graden staan. Het is wel een machtig taartje omdat je relatief wat meer deeg hebt en wat minder appelvulling. In een mengkom mix je de zachte boter en de basterdsuiker. Klop het ei los, je gebruikt ongeveer de helft, de rest hou je over. Mix het ei erbij. Zeef het bakmeel en mix verder. Ook de vanillesuiker en het snufje zout mag erbij. Op het eind met de hand kneden tot een samenhangend deeg. Laat het deeg even rusten.
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Laat de rozijnen wellen in warm water. Afgieten en droogdeppen na 10 minuten. De hazelnoten fijnhakken. Suiker bij het appelmengsel doen. De geconfijte sinaasappelschil in stukjes snijden. Je kunt dit kopen bij bijvoorbeeld een notenwinkel. De abrikozenjam erbij lepelen en alles door elkaar mengen.
In elk papieren vormpje een bolletje deeg doen. Ik weeg gewoon de hoeveelheid deeg en deel dat door 12. Ik ben nooit zo goed in op het oog gokken of ik evenveel deeg heb...Elk bolletje deeg verdelen over de vormpjes. Dan op elke bodem een beetje paneermeel strooien. Het appelmengsel uit laten lekken in een zeef en dan wat in elk deegbakje scheppen.
Nu hoef je alleen nog het kruimeldeeg te maken. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. De hazelnoot moet je uiteraard fijnhakken. Kneed dit deeg met je vingertoppen zodat het kruimelig wordt. Strooi wat over elk taartje. Na een half uur in de oven zijn deze taartjes gereed. Nu alleen nog opeten. Ook geen straf.
;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten