maandag 1 februari 2016

Pinda kippensoep


Het was vandaag weer de hoogste tijd om een nieuw soepje te maken. Aangezien de smaak heerlijk was, kun je nu dit recept lezen. Om te beginnen snij je een sjalot en rode ui in stukjes. Fruit deze in de vloeibare boter in een grote pan. Pers de knoflook erboven. Kook een liter water en voeg dit toe. Breng opnieuw aan de kook en laat zachtjes verder koken. Snij de sperziebonen in kleine stukjes. Als je sperziebonen uit de vriezer hebt, kun je ze makkelijker met een schaar in stukjes knippen. De sperziebonen mogen nu in de soep zodat ze gaar kunnen koken. Ondertussen knip je de kipfilet in kleine stukjes. Bestrooi met peper, zout en sesamzaadjes en laat een kwartiertje marineren in de ketjap. Bak dan in een klein koekenpannetje gaar in een beetje vloeibare boter. In de soep het citroensap en de sambal toevoegen en doorroeren. Ook de kipbouillon mag erbij. Je kipfiletstukjes erin. De pindakaas ook. Goed roeren. De mie in stukjes breken en erdoor roeren. De mie is gaar als het 5 minuutjes heeft meegekookt in de soep. Als laatste gaat er wat kookroom door. Een pittig soepje! Je zou vlak voor het serveren nog wat kroepoek erover kunnen verkruimelen als topping. Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten