donderdag 28 januari 2016

Zuurkoolschotel met brie


Ik hou van ovenschotels! Zo, ik dacht...ik begin met een statement :-) Maar zonder dollen, het is naast lekker, vaak zo enorm praktisch. Je voorbereidingen kun je al doen voordat je bijvoorbeeld gasten over de vloer krijgt. Zo sta je niet de hele tijd in de keuken, maar is er tijd om bij te kletsen. Maar tijd voor het recept! De aardappel schillen, wassen en koken tot ze gaar zijn. Het beste kun je kruimige aardappels kiezen omdat je er puree van moet maken. Als de aardappels klaar zijn afgieten. Heerlijk ouderwets stampen maar. Op smaak brengen met peper, kerrie en zeezout. Een scheut melk erbij samen met de kookroom en roomboter. Stampen tot een mooie puree. Dat mag nu in een ingevette ovenschaal. De oven voorverwarmen op 200 graden. De ui en sjalot klein snijden. In een koekenpan de spekjes uitbakken, hierna zo nodig wat vloeibare boter erin doen en de ui en sjalot fruiten. De gehakt mag erbij, rul bakken. Het teentje knoflook erboven persen. Maak op smaak met peper en beetje zout. De rookworst in stukjes snijden en erdoor doen. Op de laag puree leg je de uitgelekte zuurkool. Hierop gaat het vleesmengsel. Nu de inhoud van het blik champignonragout erover verdelen. Als je in een culinaire bui bent, zou je dit natuurlijk zelf kunnen maken. Maar ik ging voor vlot en makkelijk. Met een spatel kun je het goed verspreiden. Nu bestrooien met een laagje paneermeel. Snij de brie in dunne plakjes en leg deze bovenop. Deze zuurkoolschotel moet een half uur in de oven. En aanvallen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen