zondag 14 februari 2016

Sinaasappel rozijncupcakes


Een recept voor een lekkere cupcake met een frisse smaak door de sinaasappelschil, rasp en sap. In een mengkom de boter zacht mixen. De suiker mag erbij en doormixen tot het goed door elkaar gemengd is. Nu eerst 1 ei erdoor mengen, dan het volgende ei. De bakmeel door de zeef toevoegen. De sinaasappel schoonboenen en raspen. Uitpersen ook want je wilt zowel de rasp als het sap van de sinaasappel erbij doen. Snij of knip de geconfijte sinaasappelschil in kleine stukjes. De rozijnen laten wellen in warm water. Na een minuut of 10 de rozijnen droogdeppen. Alle ingrediënten door het beslag mengen met een spatel. De oven voorverwarmen op 170 graden. In een muffinvorm doe je papieren bakvormpjes. Met de ijslepel kun je zonder al te veel knoeien het beslag verdelen. Je hebt genoeg voor ongeveer 12 cupcakes. Ze moeten in de oven tussen de 20 tot 25 minuten. Als je er een feestelijke cupcake van wilt maken, kun je een botercrème toevoegen. Als je gelijke delen roomboter en poedersuiker aanhoudt, zit je ongeveer goed. Die moet je dan goed luchtig mixen. Je kunt dan bijvoorbeeld wat sinaasappelrasp erdoor doen, dan komt de frisse smaak nog een keer terug. Maar zonder botercrème zijn ze ook al heel smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen